L’ULL VIU

El passat 2021 va nèixer L’ULL VIU, el cicle de Cinema Social al Núria. Com moltes sabeu, el Núria va ser el cinema de referència de la Garrotxa durant gairebé 60 anys. Per recuperar aquesta essència, la sala polivalent del Núria acull des del setembre del 2021 l’ULL VIU, un cicle de films documentals i de ficció amb diversos cinefòrums posteriors

Els cinefòrums compten amb la presència de les directores i directors de les pel·lícules en diàleg amb entitats i projectes locals vinculats a les temàtiques tractades. I comptem amb aquest menú: 

26/1: TRANS 

19,30: Documental ‘Me llamo Violeta

20,45: Cinefòrum

Sinòpsis:

Una producció valenta i necessària sobre transsexualitat en la infància i preadolescència que ens ensenya que la diversitat, com diu Nacho Vidal, alimenta el món. Als sis anys, Ignasi va dir als seus pares “Sóc una nena, em dic Violeta”.

Després del xoc inicial, els pares de Violeta decideixen acompanyar-la en el llarg i difícil camí que la portarà, algun dia, a convertir-se en dona. Com molts altres nens i nenes transgènere, topa amb molts reptes mèdics i legals, encara que la percepció social de les persones transgènere a Espanya avança a poc a poc cap a una visió més oberta i tolerant, sovint, el procés està lluny de ser fàcil i encara queda molt de camí per recórrer.

Cinefòrum amb: Oan Tenés (persona trans), Nil Congost (persona trans de l’associació Alliberem-nos) i Mireia Medina (psicoterapeuta infantil i juvenil de Ranura). Modera Júlia Perera (associació La Dalla).  

Entrada: 4€ anticipada / 5€ taquilla

En col·laboració amb: Terra Gollut Film Festival

23/2: TRAIL

19,30: Documental ‘Amazigh 4167

20,30: Cinefòrum

Sinòpsis:

Dos joves berbers es preparen per participar per primera vegada en una carrera ultrarail en aquest documental que compta amb la participació d’Eduard Jornet.

Jamal i Hamid són dos joves Amazighs que viuen a la vall de l’Imlil, a prop del Toubkal, i participaran per primera vegada a la cursa ultra trail que se celebra cada any a la zona. Apadrinats per Eduard Jornet els seguirem abans, durant i després de la cursa, on coneixerem els costums i tradicions del seu poble berber, a més dels seus somnis i anhels. Viurem la cursa també de la mà d’altres protagonistes, ja siguin organitzadors, corredors, voluntaris… tot un univers al voltant d’una cursa en terreny Amazigh on el pic més alt arriba als 4.167 metres.

Entrada: 4€ anticipada / 5€ taquilla

En col·laboració amb: Terra Gollut Film Festival

30/3: CULTURA NEGRA

19,30: Documental ‘Gurumbé, canciones de tu memoria negra

20,45: Cinefòrum

Sinòpsis:

Un documental que rescata de l’oblit la història de l’esclavatge africà a la Península Ibèrica, ressaltant el protagonisme que, juntament amb altres col·lectius marginals, van tenir a la nostra història i la nostra cultura.

Amb l’explotació comercial d’Amèrica, milers d’africans són portats a Espanya i Portugal per ser venuts com a esclaus. Alguns seran exportats a les colònies i altres es quedaran a les ciutats. Aquests darrers formaran una població que anirà guanyant el seu espai a la societat, enfrontant-se des del principi a la seva situació d’esclaus i als forts prejudicis racials.

Entrada: 4€ anticipada / 5€ taquilla

En col·laboració amb: Terra Gollut Film Festival