L’ULL VIU

El passat 2021 va nèixer L’ULL VIU, el cicle de Cinema Social al Núria. Com moltes sabeu, el Núria va ser el cinema de referència de la Garrotxa durant gairebé 60 anys. Per recuperar aquesta essència, la sala polivalent del Núria acull des del setembre del 2021 l’ULL VIU, un cicle de films documentals i de ficció amb diversos cinefòrums posteriors

Els cinefòrums compten amb la presència de les directores i directors de les pel·lícules en diàleg amb entitats i projectes locals vinculats a les temàtiques tractades. I comptem amb aquest menú: 

20/10: GÈNERE I FOTOPERIODISME 

19,30: Documental ‘Joana Biarnés, una entre tots

20,45: Cinefòrum

Sinòpsis:

Es va colar a la suite dels Beatles, va enganyar Roman Polanski, va ser fotògrafa de Raphael, va escollir el vestit de Massiel per a Eurovisió, Clint Eastwood va besar els seus llavis. Va ser amiga de Xavier Cugat, Joan Manuel Serrat, Duquessa d’Alba, Fernando Rey, Cordobés, Lola Flores, Salvador Dalí… Aquesta és la desconeguda vida i obra de Joana Biarnés, la primera fotoperiodista espanyola, recuperada gràcies al descobriment ja al segle XXI de les impressionants imatges amb què la llavors jove fotògrafa va immortalitzar les terribles inundacions del Vallès el 1962. Una pionera que va vèncer els prejudicis d’una època, va triomfar en la professió, va conèixer i immortalitzar grans personatges de la història i, quan es va poder convertir en llegenda, va desaparèixer.

Entrada: 4€ anticipada / 5€ taquilla

En col·laboració amb: Terra Gollut Film Festival

17/11 MOSTRA DE CINEMA ESPIRITUAL DE CATALUNYA

19,30: FilmPapicha’

20,45: Cinefòrum

Sinòpsis:

Algèria, anys 90, una època en què els grups terroristes dominen el país amb la intenció d’establir un Estat islàmic i arcaic. Les dones resulten ser les més afectades i oprimides pels diktes primitius, que busquen prendre el control dels seus cossos i controlar el seu pas per l’espai públic. Enmig d’una frenètica cacera de dones, Nedjma (Lyna Khoudri), una jove estudiant apassionada per la moda, està decidida a federar les noies del seu campus per organitzar una desfilada de moda que desafiï tots aquells que intenten frenar la seva llibertat. Malauradament, la jove descobrirà que, de vegades, la proclamació de la independència i la llibertat es paga amb la mort al seu voltant.

Entrada: 4€ anticipada / 5€ taquilla

En col·laboració amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa 

15/12: EMPATIA I MIGRACIÓ 

19,30: Documental ‘Wallid

20,45: Cinefòrum

Sinòpsis:

Un grup de joves MENA (Menors Estrangers No Acompanyats) emprenedors establerts a la Garrotxa ens expliquen a través de ‘El Nostre Projecte’ la necessitat de generar vincles, compartir experiències personals i interpersonals, consolidar un grup, trobar punt d’ancoratge i significats en comú. 

A partir del relats de vida de cadascú i mitjançant les eines artístiques com a canals d’expressió es visibilitza així la situació dels/ les joves i es denuncien totes aquelles injustícies que els mouen per dins. 

Aquest documental vol convidar al debat, donar a conèixer la seva realitat i ampliar les mirades. 

Entrada: 4€ anticipada / 5€ taquilla

En col·laboració amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa