Camps de treball

La Font d’en Sucarrat

Del 7 al 21 de juliol

El camp de treball, organitzat per l’Associació Núria Social amb la col·laboració d’Arriant Formació i Lleure, es desenvolupa al municipi de Garriguella, a l’Alt Empordà, on es proposa la recuperació de dos espais diferents: el primer una font apartada del poble, als peus d’una petita ribera envoltada de vegetació, on és difícil el seu accés a causa de la vegetació. Aquesta font fa anys era molt funcional pel municipi i ara aquest espai està perdut. El següent espai a recuperar és un mirador on hi trobem dos búnquers els quals també són de difícil accés.

Proposem recuperar aquests dos espais i fer una recerca d’informació de la història d’aquests indrets per poder-ho exposar en cartells informatius in situ i fer-ne difusió entre la gent del poble.

 

Transhumància per la vida

Del 4 al 18 d’agost

L’estiu de l’any 2022, un pastor de la població de Mieres (la Garrotxa), va decidir recuperar la transhumància per dur el seu ramat de 60 ovelles fins al Pla d’Anyella, a la Molina (Cerdanya). L’any 2023 dos pastors més es van afegir a aquesta aventura amb un total de 1.500 caps de bestiar. Aquesta ruta anual generava interacció i intercanvi entre els territoris. Els camins ramaders són les vies terrestres per les quals transitaven els ramats en els seus desplaçaments, conduïts per les persones que els pasturaven.

El camp de treball “Transhumància per la vida”, organitzat per l’Associació Núria Social amb la col·laboració d’Arriant Formació i Lleure, té la intenció de netejar, facilitar l’accés, visibilitzar i fer un manteniment del recorregut que fan els pastors i els seus ramats, al seu pas per la Garrotxa.

Per això es proposa fer aquesta feina caminant de municipi en municipi, fent la neteja i el manteniment del recorregut per on passa el camí de la transhumància, pernoctant en diferents espais de cadascun dels municipis per on passarem.