PUNTMOC ‘Dogma’

Divendres 21 d’octubre 2022 21,30h

PUNTMOC ‘Dogma’ – Teatre físic i humor

El dogma és carn, molta carn. El dogma és text, paraula i desmemòria. I carn. Com qualsevol tipus de cadena, és la paraula dita sense veu; és la veu muda nascuda de les entranyes. Simultàniament tràgic, absurd i reconfortant —-com la família, el bressol o el pati de l’escola-. El dogma és el gest autocomplaent d’una vida crònicament rígida i paròdicament càlida com la pell, o la llei de la fricció dels cossos, el dogma és forma, espai, dimensió i volum. Arruga i plec. Principi d’acció, direcció i causa. És absurd, ridícul i profundament dramàtic.

PUNTMOC, companyia de teatre físic i humor creada el 2001 pels tres germans Boada Ferrer: Hèctor, Juli i Guillem. Puntmoc es dedica completament a l’exploració del llenguatge més intrínsec de l’expressió humana com és el corporal. Centrant-se en la recerca del motor d’aquest llenguatge, els germans Boada empren recursos i tècniques que comprenen des del clown contemporani fins a la tècnica butoh. No obstant això, refusen contínuament les etiquetes i prefereixen contribuir amb cada espectacle a la creació d’un estil i una marca genuïnament pròpia basada en el cos, el ritme i el moviment; més pròxima a la investigació filosòfica que al teatre stricto sensu.

Una actuació emmarcada dins del festival ‘Entranyes’, una iniciativa amb consciència social que proposa compartir i reivindicar amb les veïnes i veïns espais de diàleg i reflexió d’una manera crítica i participativa. Un Festival gestat i organitzat des del Consell de Barri de Sant Miquel i Les Tries d’Olot. Aquest any el festival arriba a la seva tercera edició i consta d’un total de sis actuacions que es podran veure  a diferents espais de Sant Miquel: el casal de barri, l’espai Bufadors i la plaça de Sant Miquel. El canvi climàtic, el racisme, el refugi i les migracions seran els principals temes sobre els quals es reflexionarà.

*Espectacle + col·loqui postfunció

Anticipada venta online: 8€ adults / 5€ infants de 4 a 12 anys

Taquilla: 10€ / 7€