L'ULL VIU

Cartronet Ull Viu + Programació còpia

SETEMBRE 2021: Contracultura

 DIJOUS 23 DE SETEMBRE 2021

19,00h Presentació programació cultural El Núria. 

19,30h Inauguració exposició FANZINE Xàfec.

20h ‘Alamarilove’ + ‘Santo Tomás, entre la iglesia y los pacos’ de Juan Carreño.

Sinòpsis ‘Alamarilove’Alamar és un barri suburbà que es troba a l’est de l’Havana (Cuba); al barri, alguns artistes expliquen la realitat en la qual estan immersos. Un context comunitari on es barregen poemes, graffiti i hip-hop amb un diàleg expressiu de pau i amistat, on els protagonistes comparteixen idees i somnis, amb un sentit comú de pertinença del lloc d’origen i, al mateix temps, cada un amb una experiència individual.

Sinòpsis ‘Santo Tomás, entre la iglesia y los pacos’Santo Tomás és una avinguda que pel ponent limita amb el parador 30 de Santa Rosa (comuna de La Pintana), i per l’orient amb la muntanya, amb Badia Catalina, a Santiago Sud. Aquesta zona constantment regalima fira, pacos, focs, evangèlics, pedres, un espai continu on podem trobar-hi un grapat de nens a la vora d’abandonar la infància. Un extracte-retrat (passatger-fugaç) d’una porció de territori que s’escriu a si mateix, a cada instant, en qualsevol lloc.

OCTUBRE 2021: Natura Cura

 DIJOUS 21 D’OCTUBRE DE 2021

20h Curtmetratge Fluvius + documental Hijos de la tierra.

21h Cinefòrum amb Eixarcolant, Ester Sala i Àvies Remeieres de la Garrotxa.

Sinòpsis ‘Fluvius’: curtmetratge d’un viatge poètic al cor del riu Fluvià en el seu fluir cap al mar. 

Sinòpsis “Hijos de la Tierra”: documental que recull el testimoni de persones vinculades amb la natura que obren el seu cor per transmetre a la humanitat la saviesa que atresora la Mare Terra. Aquest documental vol servir de vehicle transmissor d’aquests savis coneixements i de conscienciar l’espectador què significa ser Fill de la Terra. El materialisme i l’estrès a què ens sotmet la societat actual ens impedeixen anar en recerca de la consciència, portant-nos a un allunyament de la natura. Vivim d’esquena a ella sense adonar-nos que l’estem explotant voraçment. El nostre planeta és una font de vida i per tant necessita la seva preservació. El documental incideix que el gran repte és tornar a ser capaços de pensar en el bé comú, la Terra.

NOVEMBRE 2021: Gènere i Identitat

 DIJOUS 18 DE NOVEMBRE DE 2021

20h Selecció de curmetratges: ‘Carne’, ‘Zapatos de tacón cubano’, ‘D’hom’, ‘There will be monsters’ + Curtmetratge postporno sorpresa.

21h Cinefòrum

SinòpsisCarneA través de relats íntims i personals, cinc dones comparteixen les seves experiències en relació amb el cos, des de la infància fins a la tercera edat.

Zapatos de tacón cubanoDos adolescents d’una barriada marginal de Madrid, envoltats d’un ambient agressiu, masclista i homòfob, han de dur a terme una doble vida per ocultar la seva relació sentimental i la seva passió pel ball flamenc.

D’hom: És una reflexió sobre el gènere, el binarisme i les seves conseqüències en forma de curtmetratge, fet des del treball voluntari.

There will be monstersEls monstres existeixen. Estan al nostre interior i, de vegades, guanyen.

DESEMBRE 2021: Integració

 DIJOUS 16 DE DESEMBRE DE 2021

20h Documental ‘Descendents’

21h Cinefòrum

Sinòpsis: Una mostra de les adversitats viscudes per les filles i fills de migrants i la seva lluita per fer de la diversitat i la diferència un valor. Néixer a Espanya no es tradueix en una obtenció automàtica de nacionalitat: moltes catalanes i catalans no tenen dret a vot, no tenen accés a treballs públics. Néixer aquí és sobreviure entre prejudicis racials, d’exclusió, manca de referents, violència de gènere … és la recerca constant d’una identitat pròpia que bascula entre dues cultures amb el racisme, el classisme i el masclisme de l’entorn.

Núria Social