GreenFriday2019

 

 

CAMAPANYA GREEN FRIDAY – 29 de novembre de 2019 – 

Organitzada per XES Garrotxa

Des de la Xarxa d’Economia Solidària de la Garrotxa impulsem la proposta Green Friday per a un consum responsable, sostenible i solidari, el proper divendres 29 de novembre de 2019. Creiem que una bona manera d’impulsar el comerç local parteix des de la base social, construir ponts entre persones i col·lectius que ens ajudin a créixer com a persones i com a societat. Per aquesta raó, volem fer una crida a tots els comerços que es sentin interpel·lats i entenguin la importància de convertir el Black Friday en un Green Friday. Donarem el 10% de la nostra facturació del dia 29 de novembre de 2019 a Proactiva Open Arms.

Si el Black Friday tampoc va amb tu… suma’t-hi!

Com participar-hi? Tots els comerços i entitats que vulguin poden adherir-se a la proposta, no cal ser membre de la XES Garrotxa per participar a la iniciativa. Per a participar-hi tansols caldrà fer l’ingrès dels diners entre l’1 i el 7 de desembre. Prèviament al divendres 29 us animem a imprimir el cartell per penjar a la vostra entitat o comerç clicant aquí: cartell per imprimir i penjar a comerços, i fer-ne difusió!

Com en fem difusió? Totes les entitats i comerços poden compartir el cartell del Green Friday per a xarxes socials amb el hashtag comú #XESGARROTXA, volem ser trending tòpic a la garrotxa! Aquí et pots descarregar el cartell quadrat per Instagram.

Com farem la donació a Proactiva Open Arms? Caldrà que la primera setmana de desembre els comerços i entitats participants facin l’ingrès a ES88 3183 1700 6410 0417 1623 en concepte DonacióGreenFriday i el nom de l’entitat. És el compte corrent del Nuria Social. El 9 de desembre farem el recompte i ho enviarem a OpenArms fent la donació a través de la seva pàgina web i indicant totes les entitats que hi han participant. Per qualsevol dubte ens poden contactar a garrotxa@xes.cat. 

-> Segueix  el #XESgarrotxa a xarxes socials per descobrir els comerços i entitats adherides a la campanya Green Friday 2019!

I tu, on inverteixes?

 

RESULTATS GREEN FRIDAY – 29 de novembre de 2019 – 

Organitzada per XES Garrotxa

El passat 29 de novembre la XES Garrotxa va impulsar una campanya per visibilitzar que un consum responsable, sostenible i solidari és possible a la Garrotxa.

L’acció principal va ser l’impuls d’una jornada “Green Friday”, amb l’objectiu de convertir l’hiperconsumista “Black Friday”, en un dia per a la corresponsabilització de l’impacte del nostre consum a nivell social i ambiental. Per tal d’apropar la campanya als comerços i entitats de la Garrotxa, i com a acte simbòlic, es va proposar donar el 10% de la facturació del divendres 29 de novembre a Proactiva Open Arms, el passat dimarts 10 de desembre es va fer el recompte final i la xifra ha pujat fins als 853 euros de donació.

La campanya, que es va obrir a tots els comerços i entitats que hi volguessin participar, va comptar amb un àmpli suport de difusió a les xarxes socials i amb més d’una desena d’iniciatives participants que van fer la donació i que són: Forn de pa La Fogaina, Pizzeria l’Espurna, A Granel de Vic, Mel la Calma, Glauc Artesania, Altrart, El Núria Social, Cooperativa Arran de Terra, Taller 1de30, Magatzems Olot, Òria Cosmètica, Conserves Can Maia, Cooperativa Resilience Earth i Fisioteràpia i Osteopatia Martí Pastoret.

Des de la XES Garrotxa creiem que una bona manera d’impulsar el comerç local parteix des de la base social, construir ponts entre persones i col·lectius que ens ajudin a créixer com a persones i com a societat.

 

Núria Social