COWORKING 

El Coworking és un dels espais del Núria Social d’Olot que ha estat recentment rehabilitat. Dividit en 3 compartiments (la sala principal, la sala de conferències i la peixera) se’l pot considerar el cap i el cor de tot allò que es cou al Núria. Al 2021, el coworking està cohabitat per les següents entitats i persones:

Arriant:

Arriant Formació i Lleure SLU és una empresa de treball associat, d’iniciativa social i intercultural. Instal·lats al Núria des del XX, compten amb 15 anys de vida i els seus components tenen una experiència en el món del lleure que supera la dècada. Les colònies escolars i d’estiu, els cursos de formació i els casals són els motors que conformen Arriant.

Arriant no seria el que és, no podria donar un servei educatiu, social i d’empoderament com el que dona, sense la gran xarxa de professionals, entitats, associacions, col·lectius i administracions amb les que treballa dia a dia en els diferents projectes que lideren i en els que estan implicats. 

"L’evolució de l’educació i els reptes de la societat actual fan necessari formar professionals que centrin l’educació en la relació i els vincles com a element clau per afavorir el desenvolupament integral de la persona"
triki
Albert 'Triki'
Arriant Formació i Lleure

Resilience Earth:

Resilience Earth és una cooperativa sense ànim de lucre de gestió del canvi, que aposta per la resiliència comunitària, el disseny regeneratiu i l’economia social i solidària com a eines fonamentals per a la transformació social, ecològica i econòmica

Les membres de la cooperativa ofereixen diversos serveis com el disseny, planificació i avaluació; la facilitació i formació; o la innovació i recerca. Treballen amb més de 50 organitzacions locals i internacionals, han acompanyat a més de 100 projectes, comunitats, municipis i institucions que volen fer front als reptes que planteja el present, d’una manera positiva, creativa, engrescadora i sostenible en el temps.

"No ens veiem a nosaltres mateixes oferint un producte, nosaltres oferim serveis: comunitaris, a les organitzacions i a les poblacions que ho necessitin"
Erika Zárate
Resilience Earth

Marc Planagumà:

En Marc Planagumà és un altre dels integrants del coworking del Núria Social d’Olot. Format en periodisme, gràfica audiovisual i llicenciat en Comunicació Audiovisual, porta més de 15 anys fent projectes audiovisuals de caràcter solidari, cultural i ambiental prioritzant el contingut transformador dels seus projectes. 

En Marc troba la coherència en allò petit: com viure, com menjar, com relacionar-se amb la natura, com conciliar la seva vida familiar… I la professió no deixa de ser una fita més en aquesta recerca de coherència personal.

“Ull discret, implicat i respectuós. Calen imatges belles i conseqüents per fer un món millor.”
Marc Planagumà
Fotògraf Freelance i film maker

Marta Riera:

Gestora cultural i productora de projectes d’arts en viu i audiovisuals, la Marta Riera porta el management, la distribució i producció de la Cia. Mar Gómez de dansa teatre i la producció amb Arkham Studio. En paral·lel lidera la programació d’El Núria Cultural i la coordinació de projectes de Núria Social

La Marta creu en el poder transformador de la cultura i l’art i la seva funció comunitària. Com a intèrpret de dansa contemporània va treballar amb coreògrafs i companyies a Mèxic, Escòcia i Barcelona abans de centrar-se en la gestió i producció cultural. Va formar part de l’equip estable del Festival Dies de Dansa portant l’àrea de programadors, la regiduría, el suport a producció i comunicació i coordinant el projecte Dansa en Família

Ha treballat com a community manager i a l’àrea de públics per a projectes culturals amb el Teatre Capitol, la Seca Espai Brossa, el projecte Raimat con los Jóvenes Talentos i la MGA Manlleu Galeria d’Art.

“‘La cultura no és allò que fem al nostre temps lliure sinò allò que ens fa lliures tot el temps’”
Marta Riera
Gestora cultural
i productora d'arts
Núria Social