Camp de treball “Els Camins del Comú de Tortellà”

Durant aquest estiu vinent, més concretament des del 17 i fins el 31 de juliol, es durà a terme al municipi de Tortellà un camp de treball anomenat “Els camins del comú de Tortellà”, el qual està organitzat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, i la gestió del qual la farà la recentment creada associació Núria Social d’Olot.

El camp de treball consistirà en senyalitzar i fer un manteniment dels senders que transcorren per una part dels béns comunals, propietat de l’Ajuntament de Tortellà, i alhora fer un treball de camp per investigar la història d’aquest indret: Què és un bé comunal? quins han estat els seus usos? com es gestionaven els recursos?… mitjançant entrevistes amb gent del municipi, informant-se en el fons de l’arxiu municipal, utilitzant eines TIC…, intentarem respondre aquestes qüestions i moltes d’altres.

Un camp de treball per recuperar uns camins amb memòria, així com recuperar la memòria dels camins.

A més del treball tècnic, però, també hi haurà un bon nombre d’activitats lúdiques i de convivència, com ara cap de setmana d’excursió amb banys a les gorgues i dormint fent bivac, jocs, gimcanes nocturnes, banyades a la piscina municipal, taller d’arqueologia, vetllades musicals, etc.

El camp de treball també comptarà amb la col·laboració d’altres agents del municipi com el mateix Ajuntament, el grup de joves, diferents associacions locals (excursionistes de “La Guilla”, del casal de la gent gran “El Pont del Llierca”, els caçadors, els Músics del Llierca) i d’altres d’indrets propers com el Club d’Arquers Poligaris de Sant Jaume de Llierca o l’associació Astronòmica de Banyoles.

Núria Social