L'ULL VIU

Cartronet Ull Viu + Programació còpia

El passat 2021 va nèixer L’ULL VIU, el cicle de Cinema Social al Núria. Com moltes sabeu, el Núria va ser el cinema de referència de la Garrotxa durant gairebé 60 anys. Per recuperar aquesta essència, la sala polivalent del Núria acull des del setembre del 2021 l’ULL VIU, un cicle de films documentals i de ficció amb diversos cinefòrums posteriors. Els cinefòrums compten amb la presència de les directores i directors de les pel·lícules en diàleg amb entitats i projectes locals vinculats a les temàtiques tractades. I comptem amb aquest menú: 

GENER 2022: Memòria Històrica

 DIJOUS 20 DE GENER 2022

19,30h Documental ‘Cisquet i el seu germà

20,45h Cinefòrum

Sinòpsis: Aquest documental és collita d’en Marc Planagumà, membre fundador de l’Associació Núria Social d’Olot. Després de més de 3 anys de feina i una pandèmia pel mig, per fi ha pogut treure a la llum aquest documental que pretén homenatjar a tots els maquis, enllaços, masovers… a través de la figura d’en Cisquet, un maqui olotí. Una història d’adversitats, de lluita i de mort per defensar uns ideals i combatir el feixisme.

FEBRER 2022: Sobirania Alimentària

 DIJOUS 17 DE FEBRER 2022

19,30h Documental ‘El cost de la fruita’.

20,30h Documental ‘Cambio Permanente: Permacultura, hacia una cultura de paz

21h Cinefòrum

Sinòpsis ‘El cost de la fruita’: El documental ‘El cost de la fruita’ dirigit per Clara Barbal i Pablo Rogero retrata la lluita per la supervivència dels temporers immigrants que treballen recollint fruita a les comarques de Ponent i viuen en una situació d’extrema precarietat, i també la lluita dels petits pagesos per sobreviure en un mercat globalitzat 

Sinòpsis ‘Cambio Permanente: Permacultura, hacia una cultura de paz’Aquesta producció mostra la feina d’un grup de persones que transformen una terra abandonada en un verger a través de la Permacultura. Entre els seus objectius hi ha el de reprendre el contacte entre les persones, la natura i el medi ambient d’una manera respectuosa, allò que anomenen Cultura de PauPodem veure l’estil de vida d’un bon permacultor, la cerca de solucions treballant amb la natura i no contra ella, integrant l’agricultura al bosc i assentaments humans sostenibles pensant en les properes generacions.

MARÇ 2022: Muntanya i Superació Personal

 DIJOUS 17 DE MARÇ DE 2022

19:30h Documental ‘Cholitas

20:45h Cinefòrum

Sinòpsis ‘Cholitas’: Cinc dones indígenes bolivianes protagonitzen una expedició única. Com a símbol d’alliberament i empoderament, es proposen escalar la muntanya més alta d’Amèrica. La seva aventura mostrarà al món una manera inspiradora de ser dona, de viure la tradició i de relacionar-se amb la mare naturalesa.

Núria Social