Activitats regulars

ASSOCIACIÓ CAPOEIRA COMANEGRA

La Capoeira és música, és dansa, és lluita, són arts marcials i sobretot és cultura afro-brasilera, prové del temps de l’esclavitud africana transportada a la força al Brasil i es va crear per escapar del cautiveri.

Durant les aules aprenem:
Música essencial per el desenvolupament de la “RODA“, l’epicentre de la capoeira, que és on demostrem tot el que aprenem a les aules. Dansa per fer sortir la nostra “MANGINGA” que és el nostre propi moviment corporal. Arts marcials on s’inclouen acrobàcies i moviments tècnics marcials.

La nostra associació de capoeira Comanegra prové de l’associació capoeira Canigó de Mestre Ceara (Girona) i de l’acadèmia de capoeira Senzala Santos de Mestre Sombra (Santos, são Paulo).

Us esperem els dilluns i dimecres de 19h a 21h al Núria social
  • La primera classe gratuïta
  • 1 dia a la setmana 25€ al mes
  • 2 dies a la setmana 40€ mes
  • Organitzat pel professor Popo
Tel: 696050995
Mail: popocomanegra@gmail.com

 

CORAL CANTÀFRICA

Vols cantar amb nosaltres?

Des de Coral CantÀfrica estem oberts a tothom! Tinguis l’edat que tinguis, hagis cantat tota la vida o mai… Si vols formar part d’aquesta nova família on disfrutem a través del cant, el moviment, l’aprenentatge i valorització de la cultura africana, vine a provar!

Descobreix i aprèn cançons tradicionals d’Àfrica Occidental adaptades al cant coral. Dirigit per Momi Maiga (músic, cantant i compositor de Senegal) i Núria Domènech (etnomusicóloga). Coral Cantem Àfrica neix a la Garrotxa, concretament a Olot, on es treballa setmanalment amb un grup de persones de totes les edats i procedències, un ampli repertori de cançons tradicionals del poble Mandé adaptades al cant Coral.

Les cançons que treballem són en gran part en Mandinka i Bambara, tot i que hem inclòs algunes paraules i missatges en Català.

CantÀfrica vol donar a conèixer una cultura llunyana, i alhora molt pròxima, a través del cant i el moviment.
La nostra idea, a més a més de compartir i passar-ho bé, és dur a terme concerts de la Coral CantÀfrica!, algun d’ells amb col·laboració de músics de diferents països i estils musicals.

Us esperem cada dimarts 19:00h a 20:30h al Núria social
  • Classes setmanals per 35€ al mes
  • Organitzat per Núria Doménech i Momi Maiga
Tel: 696050995
Web: www.cantafrica.com 
Mail: info@cantafrica.com
Instagram: @CantAfrica


SENSIBILITZACIÓ MUSICAL

Utilitzem tècniques d’expressió corporal, cançons, danses, patrons tonals i rítmics, qualitats del so i fem una introducció al món dels instruments. 

Tenim molt en compte la sensibilització musical, d’una manera divertida i plena, observant  les necessitats i interessos de cada infant o grup d’infants. El programa està pensat per estimular i per sensibilitzar als infants des de ben petits.

La música ajuda al desenvolupament íntegre de l’infant. Estimula la seva intel·ligència i afavoreix l’expressivitat i comunicació amb els altres i amb l’entorn, tot ampliant el seu vocabulari i desenvolupant la seva creativitat i imaginació. Estimula els sentits i també contribueix en el control rítmic i en l’expressió corporal.

Les sessions estan dirigides a infants de 6 mesos a 6 anys i tenen una durada d’entre 45-60 minuts, depenent de l’edat de cada un. Els grups estan dividits en diferents franges:

  • De 6 a 12 mesos el dilluns de 16:15h a 17:00h. (Infants amb un adult).
  • De 12 mesos a 3 anys els dilluns de 17:15h a 18:00h. (Infants amb un adult).
  • De 3 a 6 anys els divendres de 17:15h a 18:15h. (Infants sense adult)

Preu:
0-3 anys 40€/mes
3-6 anys 45€/mes

Imparteix:
Cristina Anchuela

Contacte: vivimlamusica3@gmail.com 
Instagram: @vivimlamusica

LU JONG

Lu Jong és un ioga tibetà per a la sanació. És una tècnica tàntrica ancestral que combina la forma, el moviment, la respiració i l’atenció. És una tècnica de mindfulness (atenció plena) en moviment.

Lu Jong ens obre el cos i calma la nostra ment. Cos, ment i cor s’ajuden mútuament i es van fent Unitat. És una pràctica senzilla i al mateix temps profunda i potent, que millora la nostra salut física i energètica, ens manté al present i ens ajuda a recuperar i mantenir l’equilibri.

Cadascun dels seus moviments té la seva versió adaptada per a persones amb problemes físics, poc flexibles o de mobilitat reduïda, el que fa que Lu Jong sigui una pràctica assequible per a totes les edats i condicions.

Lloc: Sala Núria Olot
Horari: Dijous de 19:00 a 20:15
Preu: 10€ la classe, 30€ al mes

Porta la teva estoreta de ioga i un coixí de meditació.
Instructora: Ari Gato
Tel: 629930437